Z WAVEPRO – POMOĆ U BORBI PROTIV CELULITA

Zimmer Z WavePro Dual je neinvazivni, bezbolni tretman koji nudi brojne pozitivne učinke. On djeluje samostalno za zatezanje kože, jačanje vezivnog tkiva i uklanjanje celulita. Z WavePro Dual tretman se može koristiti samostalno ili kao nadopuna postojećim tretmanima za oblikovanje tijela koje radimo u našoj ustanovi a u svrhu poboljšanja rezultata. Uz redovne dolaske, Z WavePro Dual čak može udvostručiti učinke tretmana za oblikovanje tijela. Ono što je važno naglasiti jeste da Vaša koža snosi određene posljedice prilikom gubitka kilograma i masnih naslaga, te može ostati opuštena, narušene strukture i oslabljenog vezivnog tkiva. Zahvaljujući Z WavePro Dual tretmanu, također je moguće značajno poboljšati čvrstoću i elastičnost kože te potaknuti regeneraciju kolagena

Opis zahvata

Celulit se definira kao stanje kože kojoj potkožne masne naslage daju karakteristične udubine i čvoriće, tzv. “narančinu kožu”. Nažalost, na njegovu redukciju ne utiče gubitak težine ili tjelesna vježba, a može se pojaviti i kod ljudi koji su inače vitki i u formi. Zimmer Z WavePro Dual je uređaj koji funkcionira na principu radijalnih udarnih valova. Koristeći radijalne udarne valove, Z WavePro Dual izaziva različite reakcije tkiva koje vode do veće redukcije masnih naslaga i celulita. Mogu se tretirati područja abdomena, nadlaktica, nogu i stražnjice, tako da se aplikatorom dubinski masira određeno područje.

Prilikom masaže uređaj pulsira, čime u tkivo šalje visokoenergetske valove koji reduciraju masne naslage i poboljšavaju strukturu kože. Energija se šalje na dubinu do 35 mm.

Udarni valovi imaju široku primjenu u tretiranju slabosti mišićnog i vezivnog tkiva, strija, celulita i masnih naslaga. Neki od učinaka Z Wave Pro Dual tretmana su:

 • povećanje protoka krvi
 • podmlađivanje stanica
 • jačanje vezivnog tkiva
 • ispiranje toksina (efekt limfne drenaže)
 • mehanička lipoliza
 • poboljšanje tkiva ožiljaka
 • regeneracija kolagena
 • ubrzanje kavitacije za smanjenje masnoće

Istraživanje je pokazalo da ručna masaža nakon tretmana poboljšava učinkovitost tretmana, s toga našim klijentima uz konsultaciju preporučujemo i određene vrste masaža koje se rade u našoj ustanovi. Dokazano je da su 4 mjeseca nakon tretmana, masirana područja imala 44% veće smanjenje masnih naslaga u usporedbi s područjima koja nisu masirana.

Kandidati

Z WavePro Dual može koristiti svim osobama kojima je cilj da na neinvazivan način zategnu kožu, potaknu metabolizam stanica, aktiviraju proces regeneracije, poboljšaju strukturu tkiva i povećaju redukciju masnoća poslije tretmana za oblikovanje tijela.

Tretman se preporučuje:

 • za redukciju celulita
 • za redukciju strija
 • za zatezanje kože (slabost mišićnog i vezivnog tkiva)
 • za redukciju masnih naslaga
 • za estetsko tretiranje ožiljaka
 • za podupiranje limfne drenaže
 • u kombinaciji s ultrazvukom
 • Mogu se tretirati područja abdomena, nadlaktica, nogu i stražnjice.

Priprema

Na konsultacijskom pregledu u našoj ustanovi medicinski kozmetolog najprije pregleda trenutno stanje područja koje se želi tretirati, fotografira i mjeri područja te procjenjuje broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata. Broj tretmana varira od osobe do osobe te uveliko ovisi o trenutnom stanju i željenim rezultatima. Kozmetolog može predložiti plan terapije koji uključuje dva ili više različitih tretmana, ovisno o kojoj problematici se radi, a sve sa ciljem postizanja što bržih i boljih rezultata. Najbolji rezultati postižu se sinergijom tretmana te redovitim dolascima. Za što bolje rezultate Z WavePro Dual tretmana, preporučuje se napraviti najmanje 6 – 10 tretmana tokom 4 sedmice, ovisno o regiji koja se tretira.

Tok zahvata

Z WavePro Dual koristi se kao samostalan tretman ili u kombinaciji s drugim tretmanima, kao njihova idealna nadopuna. Kada se koristi kao samostalan tretman, fokus je na poboljšanju strukture kože i vezivnog tkiva. Tipična područja primjene su dijelovi tijela sa celulitom, područja sa slabim vezivnim tkivom (nadlaktice, donji dio trbuha) i strije. Kada se koristi kao nadopuna drugim tretmanima, poboljšava njihovu učinkovitost ubrzavanjem cirkulacije, ispiranjem toksina te odumrlih masnih stanica i, prvenstveno, poboljšava te ubrzava rezultat. Z WavePro Dual prenosi radijalne udarne valove u tkivo direktno i s velikom preciznošću. Uvođenje mehaničkog tlaka izaziva različite reakcije tkiva, koje blagotvorno djeluju na strukturu kože i poboljšavaju cirkulaciju. Stimuliraju stvaranje kolagena, koža postaje elastičnija, a njezina čvrstoća vidljiva je već nakon nekoliko tretmana. Tretman obično traje između 30 i 60 minuta i bezbolan je, a ovisi o regiji koja se tretira. Primijetit ćete glatku kožu i vidljivo zatezanje već nakon 2 sedmice.

Oporavak

Ovaj tretman sličan je opuštajućoj masaži te se odmah nakon tretmana možete vratiti svojoj svakodnevnoj rutini. Period oporavka nije potreban. Nećete osjećati bol niti nelagodu. Dugotrajne rezultate ćete osigurati redovitim tretmanima održavanja, vježbanjem i uravnoteženom prehranom.

Mjere opreza

Tretman se ne preporučuje osobama koje imaju: vaskularne bolesti prisutne na ili u blizini područja koje se tretira, otvorene rane na ili u blizini područja koje se tretira, lokalne infekcije na području koje se tretira, tumor na području koje se tretira, ugrađene električne uređaje poput pacemakera, analgetskih pumpi, itd. na području koje se tretira, poremećaj zgrušavanja krvi ili liječenja koja rezultiraju promjenom zgrušavanja krvi i bolesti koje dovode do poremećaja vazomotornog sistema u području primjene. Također, tretman se ne radi na područjima gdje mehanička energija vibracija može dovesti do oštećenja tkiva kao što su metalni implantati. Tretman se ne preporučuje niti tokom trudnoće, a potrebna je posebna briga kod pacijenata sa smanjenom osjetljivošću ili sa teškim vegetativnim poremećajima.

Cell Jet Ultrazvuk

Ultrazvuk je uređaj koji se koristi u kozmetičke svrhe kako bi se, pomoću njegovih ultrazvučnih valova i određenih frekvencija titranja tih valova te pulsacija kao produkta, razne formule i aktivni sastojci iz dermatokozmetike uspješnije penetrirali u potkožje. Zahvaljujući inovacijama i razvoju tehnologije, danas u Svjestlost Beauty koristimo napredniji Cell Jet ultrazvuk od 10 MHz koji ide puno pliće od dosadašnjih, do 2 mm, tačnije djeluje na dijelovima lica gdje se događaju procesi starenja, a gdje se ujedno nalazi kolagen. Pulsacije koje nastaju imaju tri glavna utjecaja ultrazvuka: mogu podizati, mogu drenirati i/ili mogu otapati. Cell Jet ultrazvuk podiže lagano cirkulaciju, odnosno, zagrijava tkivo na otprilike 37 stepena što je normalna temperatura kože. Ne pregrijava, ne šteti potkožju, ali zato prilikom zagrijavanja dodatno radi na lifting efektu. Najbolji efekt podizanja postiže se na području oko očiju, a one sitne bore mogu se savršeno “zbrisati”. Ovim vrlo ugodnim tretmanom povećava se kapacitet vlažnosti što je bitno za sve suhe tipove kože kod kojih dolazi do transepidermalnog gubitka vlage. Reviderm laboratorij razvio je tri vrste formula, prve i jedine formule na tržištu koje su patentirane i namijenjene radu s ultrazvukom: neuro formula, contouring formula te purifying formula. Svaka od njih namijenjena je rješavanju određene problematike kože a uređaj se pritom programira na određenu jačinu i broj titraja, dok se pod ultrazvuk stavlja specijalna formula. Neuro formula dokazana je terapija za rozaceu jer radi na stabilizaciji krvnih žila i umanjuje crvenilo. Kod oblikovanja lica radi se s contouring formulom jer se u kožu stavljaju peptidni lanci koji mogu zagladiti sitne bore. A kada je potrebno tretirati akne, koristi se purifying formula za pročišćavanje kože lica. Cell Jet Ultrazvuk se u večini slučajeva kombinira sa drugim tretmanima za njegu lica, u što će Vas naši stručnjaci uputiti tokom konsultacijskog dijela pregleda.