REVIDERM SKIN NEEDLER TERAPIJA MIKROIGLICAMA

Mikro-needling predstavlja tajno oružje među anti-age tehnikama.

Reviderm Skin Needler terapija mikroiglicama je inovativna, minimalno invazivna metoda koja se koristi za tretiranje i ublažavanje vidljivih problema na koži. Mikro-needling se sastoji od mikro-finih iglica koje sa visokom preciznošću perforiraju kožu, rade male namjenske proboje u kožu koji aktiviraju regeneracijske procese, bez trajnih oštećenja. Sam proces temelji se na principu vršenja sitnih uboda na vašu kožu, koji potiču tkivo da se samo regenerira, tako što potiče rast ćelija i jača otpornost kože a uz dugotrajne rezultate. U isto vrijeme, mikro-needling potiče proizvodnju kolagena u tkivu vaše kože. Važno je naglasiti da koža starenjem i svakodnevnim raznim oštećenjima koja se događaju tokom godina gubi kolagen. Radeći ovaj tretman potičemo kožu na stvaranje novog tkiva, čime se proizvodi i kolagen koji je zaslužan za čvrstoću i zaštitu kože, što u svega nekoliko tretmana dovodi do redukcije bora na čelu, oko očiju ili oko usana. Ovom tretmanu u našoj ustanovi Svjetlost Beauty prethodi neizostavna KD analysis – profesionalna analiza kože lica koja našim doktorima i medicinskim kozmetolozima pruža detaljan uvid u pravo stanje vaše kože te im pomaže u osmišljavanju individualnog plana terapije za svakog klijenta.

Opis zahvata

Iglice u Skin Needler Precision Lineru su raspoređene tako da tvore jedan red od 10 iglica, čija se dubina može podešavati ovisno o stanju kože. Ovakav poredak iglica osigurava preciznost prodiranja u sve dijelove lica, što tretman čini iznenađujuće bezbolnim i minimalno invazivnim. Za razliku od drugih uređaja na tržištu, Reviderm Skin Needler ima ugrađen graničnik koji omogućava stopostotnu kontrolu dubine prodiranja i samog rada. Tokom tretmana površina kože se ubodima blago oštećuje, što aktivira mehanizme samoobnove kože, tj. potiče se regeneracija ćelija. Kao rezultat imamo dugotrajno poboljšanje strukture kože i ujednačen ten. Trenutni učinci nakon urađenog tretmana su vidljivo čišća i glađa koža, svjetliji i sjajniji ten te ujednačeniji ton kože. Dugotrajni učinci tretmana su nova kolagenska vlakna, eliminiranje štetnih struktura kože, izgrađen epiderm te poboljšanje zadržavanja vlage u koži.

Kandidati

Mikro-needling tretman minimalno je invazivan i ne uzrokuje značajnije oštećenje kože zbog čega je gotovo svaka osoba idealan kandidat, bez rizika od dugoročnih štetnih učinaka. Tipični važni faktori, poput dobi, tipa ili boje kože, u ovom slučaju nisu važni. Skin Needler tretman odličan je izbor za vas ako imate neke od sljedećih problema na koži:

  • bore na licu
  • opuštenu kožu
  • manjak kolagena
  • oštećenja kože od sunca
  • atrofične ožiljke
  • strije

Priprema

Za ovu vrstu tretmana nije potrebna nikakva osobita priprema vaše kože. Jedini izuzetak su klijenti kod kojih tretiramo ožiljke, a koji prethodno koriste Scar softening kremu 2-4 sedmice . Navedena krema omekšava tkivo i čini ga podatnijim za tretiranje, dodatno ga nivelira i dovodi u razinu kože.

Tok zahvata

Prije samog tretmana, medicinski kozmetolog očistiti kožu preparatima koje bira prema tipu kože. Zatim slijedi enzimski piling u dvije faze koji uklanja površinske nečistoće. Nakon toga, ovisno o problematici koja se tretira, koriste se ampule ili formule koje se dodatno “unose” u potkožje pomoću Skin Needler mikroiglica. Svaki dio kože se tretira u 3 smjera, a dubina iglica definira se ovisno o problematici koja se rješava. U zadnjoj fazi tretmana, koža se tretira Calming Silver sprejom koji djeluje antibakterijski i umiruje te rashlađuje kožu. Zatim se nanosi maska na bazi srebra (Silver detox maska) koja djeluje 20 minuta. Tretman se završava apliciranjem kreme sa zaštitnim faktorom. Tretman se može izvoditi samostalno, a može se i kombinirati sa drugim anti age tretmanima iz naše bogate ponude. Odlično se kombinira sa REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazijom koja pomoću kristala aluminijevog oksida uklanja rožnati sloj kože te omogućava da Skin Needler ima još bolje efekte. Također, može se kombinirati i sa drugim tretmanima uz konsultaciju sa našim kozmetolozima.

Oporavak

Nakon tretmana, ovisno o dubini prodiranja iglica, moguća je pojava blagog crvenila 1-2 dana.

Mjere opreza

Ova metoda se temelji na znanstvenim, kliničkim istraživanjima i dokazanim rezultatima – vidljiva regeneracija kože praćena stvaranjem novog kolagena, elastina i hijaluronske kiseline. Ne podliježe gotovo nikakvim rizicima prilikom oporavka, odnosno, nema cijeljenja rana niti promjena u pigmentaciji kože, što mikro-needling tehniku čini idealnim tretmanom za skoro sve tipove kože. Preporuka je izbjegavati sunce i solarij 3 – 5 dana nakon tretmana, a nakon tog perioda neophodno je prilikom izlaganja istom koristiti kreme sa zaštitnim faktorom. Ako na vašoj koži imate otvorene rane, tretman se ne može primijeniti.

Također, tretman ne preporučujemo raditi na koži koja je netom operirana, ozlijeđena ili opečena.