REVIDERM SKIN PEELER MIKRODERMOABRAZIJA

Šta je mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je neinzvazivni tretman koji se primjenjuje kada se želi regenerisati koža, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacija i keratoza. Nakon tretmana mikrodermoabrazije kojim se ciljano uklanjanjaju odumrle stanice kože, stimulira se snažan rast novih kožnih stanica u bazalnom sloju kože. Nove stanice zatim migriraju u gornje slojeve kože, postepeno obnavljajući oštećeno tkivo. Tretmani će savršeno osvježiti i regenerisati zrelu kožu, umanjiti bore, ublažiti hiperpigmentacije te vratiti zdrav i njegovan izgled kože. Također, čišćenje lica nedvojbeno je najvažniji dio vaše osnovne rutine u njezi lica, a mikrodermoabrazija je jedan od tretmana s kojim možete vašu kožu održavati čistom i regenerisanom. Tretman mikrodermoabrazije uz pomoć REVIDERM Skin Peeler New Generation plus Ultrasound uređaja najbolje je rješenje za sve navedene probleme i jedan je od najčešće izvođenih neinvazivnih tretmana u svijetu.

Opis zahvata

Kada je u pitanju tretman mikrodermoabrazije, govorimo o nježnoj i bezbolnoj metodi kojom možemo regulisati do kojeg stepena i koliko agresivno želimo pristupiti tretmanu. REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazija pomoću toka kristala aluminijevog oksida, nježno i bezbolno, na kontroliran način, odstranjuje površni sloj kože. Uz tretman mikrodermoabrazije često se preporučuje i tretman ultrazvukom za dodatnu regeneraciju kože, odnosno za blagi efekt podizanja kože. Kombinacija mikrodermoabrazije i ultrazvučnog tretmana je idealna jer također umiruje kožu, pospješuje staničnu opskrbu kisikom te apsorpciju aktivnih i hranjivih svojstava preparata za njegu kože koju koristimo u našoj ustanovi. Rezultat tretmana je čista i sjajna koža bez crvenila i iritacija.

Priprema

Tretman mikrodermoabrazije započinje čišćenjem lica i njegovim toniziranjem za što se koristi linija preparata koji će najbolje odgovarati koži koja se tretira, a ovisno o problemima iste. REVIDERM dermatokozmetika je profesionalna kozmetika koja prati tretmane mikrodermoabrazije od prve faze čišćenja pa sve do završne njege i preporuka od strane naših kozmetičara za kućnu njegu.

Tok zahvata

Nakon što smo kožu detaljno očistili i odmastili slijedi faza enzimatskog pilinga koji će raditi jaku eksfolijaciju stanica te ukloniti površinski sloj nečistoća. Zatim ćemo ukloniti osušenu Enzim Peeling pastu i prebrisati lice Skin Prep losionom koji će osušiti kožu, dodatno je odmastiti (jer je bogat alkoholom) te pripremiti kožu za tretman mikrodermoabrazije. Kontrolirana abrazija pomoću kristala aluminijevog oksida trajat će 10-15 minuta te će na vrlo nježan način ukloniti sve nečistoće, izjednačiti kožu i dati joj njegovan i mladolik izgled uz osjećaj da je koža “prodisala”. Kada su pore kože ‘otvorene’, u potkožje ćemo aplicirati ampule s visokim udjelom aktivnih sastojaka. Kako bi sastojci prodirali što dublje u potkožje, dodatno ćemo ih potisnuti ultrazvučnim tretmanom. Ova ugodna masaža ujedno i smiruje te regenerira stanice kože. Na čisto lice stavlja se maska, ovisno o tipu kože i problematici koju smo tretirali, a nakon 15 minuta djelovanja maske odabiremo serume i završnu kremu koju nježnom masažom potiskujemo u kožu. Na kraju tretmana dobit ćete savjet naših specijalistica REVIDERM Akademije kako dalje njegovati kožu i kako sada, kada ste krenuli s tretmanima, u najkraćem roku postići maksimalni efekt. Savjetovat će vas i kojim sve tretmanima možete nastaviti njegovati svoju kožu te određenu problematiku koju prije tretmana možete definirati neizostavnom KD analysis – profesionalna analiza kože lica koja našim doktorima i medicinskim kozmetolozima pruža detaljan uvid u pravo stanje vaše kože te im pomaže u osmišljavanju individualnog plana terapije za svakog klijenta. Osim što je REVIDERM Skin Peeler mikrodermoabrazija sastavni dio mnogih REVIDERM tretmana, ona je i odlična predradnja kod drugih anti-age tretmana koje radimo u našoj ustanovi.

Oporavak

Najveća prednost ovog tretmana jeste što ne postoji posebno vrijeme oporavka. Odmah nakon tretmana možete obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. Mikrodermoabrazija je potpuno bezbolna a rezultati su odmah vidljivi. Njega poslije tretmana jednako je važna kao i priprema za tretman. Koža nakon tretmana mora biti nježno tretirana jer prolazi kroz osjetljiv proces površinskog zacjeljivanja koji započinje 12 sati nakon tretmana i treba mu 7 dana da rezultira zdravom kožom. Nakon tretmana koža obavezno mora biti dobro hidratizirana kremama i serumima koji maksimiziraju efekte hidratacije. Za iste ćete dobiti savjete od naših stručnjaka Reviderm Akademije.

Mjere opreza

Mikrodermoabraziju ne preporučujemo osobama:

  • sa kožnim oboljenjima
  • koje su pod terapijom Roakutana
  • koje imaju karcinom kože
  • koje su pod jakim terapijama lijekova
  • kod otvorenih rana i opekotina