OBLIKOVANJE TIJELA UZ MED CONTOUR

Med Contour je jedinstven, potpuno siguran i bezbolan aparat za medicinski tretman tijela koji je namijenjen za preoblikovanje pojedinih problematičnih dijelove tijela. Predstavlja prvu pravu alternativnu liposukciju koja omogućava dugotrajne rezultate i smanjenje obujma tijela. Rezultati tretmana su vidljivi nakon prvog tretmana dok je za najbolje rezultate potrebno napraviti minimalno 5 tretmana Nema rezova, boli niti oporavka, a rezultat je zategnuto i oblikovano tijelo. I ono najvažnije, rezultati dobiveni s Med Contour tretmanom su dugotrajni ako se dalje nastavite brinuti o svojoj prehrani i tijelu. Važno je istaknuti da su rezultati postignuti u kliničkim studijima bili i do 20 cm smanjenje obujma na pojedinim područjima tijela.

Opis zahvata

Med Contour MC1 PLUS je uređaj koji putem ultrazvuka, u cilju efikasnog, sigurnog i bezbolnog nehirurškog preoblikovanja tijela potiče limfnu drenažu i uklanjanja celulit tijela.
Uređaj posjeduje 2 sonde:

  1. Drainage handpiece – otvaranje i drenaža limfe
  2. Ultrasound handpiece – uklanjanje masnih naslaga i razbijanje celulita

Tokom izvođenja tretmana klijentu se pruža iznimni ugođaj koji se opisuje kao vruća dubinska masaža tijela. Tretmanom se postiže razbijanje membrana masnih stanica i oslobađanje njihovog sadržaja, dok se kod celulita razbijaju vezivna vlakna što je osnovno i nužno da se celulit ukloni. Dodatno efikasnim čini ga tretman limfne drenaže, koji slijedi nakon tretmana ultrazvukom, koja je od izuzetnog značaja za eliminaciju oslobođenih masti, pospješivanje cirkulacije i eliminacije viška tekućine posebno kod celulita. Med Contourov jedinstveni ultrazvučni tretman razbija membrane masnih stanica, masne stanice se uništavaju, ispuštajući masne kiseline i trigliceride. Kroz prirodni proces organizma ovaj višak masnih kiselina i triglicerida se eliminira iz tijela, a limfna drenaža također olakšava proces eliminacije.

Kandidati

Tretman Med Contour je razvijen kako bi pomogao umjereno do pretjerano pretilim muškarcima i ženama koji žude za boljom tjelesnom formom, bez celulita na kritičnim područjima tijela. Važno je naglasiti da tretman nije zamjena redovitom vježbanju i zdravoj prehrani. Tretman ne preporučujemo ljudima koji imaju probleme sa srcem ili krvožilnim sistemom, koji imaju druga određena oboljenja, koji imaju ugrađen pacemaker, ljudima sa metalnim protezama, osobama koje trebaju transplantacije organa, ženama koje su trudne ili doje ali i onima koji uzimaju lijekove za snižavanje nivoa lipida ili antikoagulantne lijekove.

Priprema

Na svakom prvom tretmanu u našoj ustanovi detaljno se pregledaju kritična područja tijela, klijenti se fotografiraju i mjere, kako bi se kasnije mogao pratiti učinak i sam napredak. Osim pregleda trenutnog stanja procjenjuje se broj potrebnih tretmana za postizanje očekivanih rezultata. Broj tretmana varira od osobe do osobe te uveliko ovisi o trenutnom stanju tijela klijenta i željenim rezultatima. Najbolji rezultati se postižu obavljanjem niza tretmana. Općenito, preporučujemo barem šest tretmana kako bi se postigao najbolji rezultat, međutim za veoma “tvrdoglava” područja masnih nakupina i celulita potrebno je i do dvanaest tretmana. Svakog klijenta u Svjetlost Beauty detaljno upućujemo u tok zahvata i savjetujemo kako načinom prehrane, tjelesnom vježbom te unosom tekućine može dodatno pomoći u bržem postizanju još boljih rezultata.

Tok zahvata

Tretman Med Contour započinje otvaranjem limfnih čvorova. Nakon što smo potakli rad limfnog sistema, krećemo u borbu s masnim stanicama ugodnom, toplom masažom uz pomoć posebno oblikovanog aplikatora. Lokalno djelujemo na masne stanice te tako ne oštećujemo okolno tkivo, a u dubini stvaramo sitne mjehuriće koji uslijed faze kompresije i dekompresije implodiraju, te na taj način oštećuju masne stanice. Masnoća koja će ući u međustaničnu tekućinu izbacuje se putem limfe, mokraće, znojenja te jedan manji dio preko jetre. Nakon faze zagrijavanja slijedi limfna drenaža uz pomoć koje dodatno pomažemo tijelu da eliminira oslobođenu masnoću.

Oporavak

Period oporavka nije potreban. Ne osjećate bol niti nelagodu. Nakon tretmana, povratak svakodnevnoj životnoj rutini je trenutačan. Uz dosta sna i vježbanja, prehrana je vrlo bitna stoga obratite pažnju na sljedeće: važno je da tri dana u prehrani izbjegavate sve kratkolančane ugljikohidrate. Ukoliko bi se konzumirali brzo iskoristivi ugljikohidrati postoji rizik da se otpuštena masnoća u tijelu pohrani na drugom mjestu. Nakon tri dana razina masnoća se smanji te se ugljikohidrati mogu ponovno konzumirati do idućeg tretmana.