Opisi tretmana

REVIDERM SKIN NEEDLER TERAPIJA MIKROIGLICAMA

Reviderm Skin Needler terapija mikroiglicama je inovativna, minimalno invazivna metoda koja se koristi za tretiranje i ublažavanje vidljivih problema na koži. Mikro-needling se sastoji od mikro-finih iglica koje sa visokom preciznošću perforiraju kožu, rade male namjenske proboje u kožu koji aktiviraju regeneracijske procese, bez trajnih oštećenja.

Sam proces temelji se na principu vršenja sitnih uboda na vašu kožu, koji potiču tkivo da se samo regenerira, tako što potiče rast ćelija i jača otpornost kože a uz dugotrajne rezultate.

U isto vrijeme, mikro-needling potiče proizvodnju kolagena u tkivu vaše kože. Važno je naglasiti da koža starenjem i svakodnevnim raznim oštećenjima koja se događaju tokom godina gubi kolagen.

Saznaj više

REVIDERM SKIN PEELER MIKRODERMOABRAZIJA

Mikrodermoabrazija je neinzvazivni tretman koji se primjenjuje kada se želi regenerisati koža, ali i kod problema akni, ožiljaka od akni, bora, hiperpigmentacija i keratoza. Nakon tretmana mikrodermoabrazije kojim se ciljano uklanjanjaju odumrle stanice kože, stimulira se snažan rast novih kožnih stanica u bazalnom sloju kože. Nove stanice zatim migriraju u gornje slojeve kože, postepeno obnavljajući oštećeno tkivo.

Tretmani će savršeno osvježiti i regenerisati zrelu kožu, umanjiti bore, ublažiti hiperpigmentacije te vratiti zdrav i njegovan izgled kože.

Saznaj više

OBLIKOVANJE TIJELA UZ MED CONTOUR

Med Contour je jedinstven, potpuno siguran i bezbolan aparat za medicinski tretman tijela koji je namijenjen za preoblikovanje pojedinih problematičnih dijelove tijela. Predstavlja prvu pravu alternativnu liposukciju koja omogućava dugotrajne rezultate i smanjenje obujma tijela. Rezultati tretmana su vidljivi nakon prvog tretmana dok je za najbolje rezultate potrebno napraviti minimalno 5 tretmana.

Nema rezova, boli niti oporavka, a rezultat je zategnuto i oblikovano tijelo. I ono najvažnije, rezultati dobiveni s Med Contour tretmanom su dugotrajni ako se dalje nastavite brinuti o svojoj prehrani i tijelu. Važno je istaknuti da su rezultati postignuti u kliničkim studijima bili i do 20 cm smanjenje obujma na pojedinim područjima tijela.

Saznaj više

Z WAVEPRO – POMOĆ U BORBI PROTIV CELULITA

Zimmer Z WavePro Dual je neinvazivni, bezbolni tretman koji nudi brojne pozitivne učinke. On djeluje samostalno za zatezanje kože, jačanje vezivnog tkiva i uklanjanje celulita. Z WavePro Dual tretman se može koristiti samostalno ili kao nadopuna postojećim tretmanima za oblikovanje tijela koje radimo u našoj ustanovi a u svrhu poboljšanja rezultata.

Ono što je važno naglasiti jeste da Vaša koža snosi određene posljedice prilikom gubitka kilograma i masnih naslaga, te može ostati opuštena, narušene strukture i oslabljenog vezivnog tkiva. Zahvaljujući Z WavePro Dual tretmanu, također je moguće značajno poboljšati čvrstoću i elastičnost kože te potaknuti regeneraciju kolagena

Saznaj više

KD ANALYSIS

Početak svakog tretmana lica kreće od KD Analysis aparata – sveobuhvatna, detaljna analiza lica fotografisanje se izvodi u sve tri pozicije u osvjetljenoj kabini koja osigurava uvijek istu poziciju i osvjetljenje, a s time i jednaku kvalitetu fotografije – laka usporedba slika i rezultata homogeno osvjetljenje sa 210 bijelih LED dioda unutar kabine ugrađena visokokvalitetna refleksna kamera visoke rezolucije za vrijeme sleep mode-a, uređaj koristi osvjetljenje s bijelim diodama koje ne proizvode toplinu.

KD Analysis prati i mjeri trenutno stanje pora hiperpigmentacija bora ujednačenost tena kože UV oštećenja kože uz poseban UV  filter.

Saznaj više